Λογοτεχνικές εκδηλώσεις

 

Leimonis

Ο φιλόλογος και συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, μίλησε στα παιδιά της Ε' και ΣΤ? τάξης του σχολείου μας, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 για το τελευταίο του βιβλίο «Το δέκατο έβδομο κιβώτιο»

Σε ένα νησί εκεί που ενώνονται το Αιγαίο με το Ιόνιο, στο νησί των Κυθήρων μια ομάδα παιδιών ένα καλοκαίρι επιχειρούν να φέρουν στο φως  το μυστικό που κρύβει το δέκατο έβδομο κιβώτιο απ? όσα μετέφερε πριν πολλά χρόνια ο Έλγιν στην Αγγλία. ΄Ενας  καπετάνιος κι ένας επιστήμονας βάζουν τη γνώση, τα παιδιά μπόλικη φαντασία κι ένας ωραίος αγώνας ξεκινά  μέχρι να ανασυρθεί από τα βάθη της θάλασσας το πολύτιμο εύρημα. Μα όταν αναδυθεί κανείς στο φως, αναρωτιέται πού σταματάει η αλήθεια και πού αρχίζει το όνειρο. Το βέβαιο είναι πως μια παρέα παιδιών αυτό το καλοκαίρι δε θα πλήξει καθόλου στο νησί της Αφροδίτης κι η αδιάφορη καθημερινότητα θα μεταβληθεί σε μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους?

Ο Διονύσης Λεϊμονής κατάγεται από το Αιτωλικό, ενώ σήμερα ζει στη Νέα Ιωνία Βόλου. Είναι καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση, αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά σε σχέση με το βιβλίο και τη λογοτεχνία, ενώ ως συγγραφέας εμπνέεται για τα βιβλία του από από τις περιπέτειες της ιστορίας αλλά και της καθημερινότητας. Προωθεί ενεργά τη λογοτεχνία διοργανώνοντας σεμινάρια δημιουργικής γραφής και παρουσιάσεις, μεταδίδοντας τη ραδιοφωνική εκπομπή «Μιλάμε για το βιβλίο» και συμμετέχοντας σε επιτροπές συγγραφέων. Είναι τακτικό μέλος του Κύκλου του Παιδικού Βιβλίου, ενώ μες στα χρόνια έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις για τα έργα του.

Πρόσθετες πληροφορίες